Zasady obrotu lekami: https://www.wetgiw.gov.pl/nadzor-weterynaryjny/obrot-detaliczny-produktami-otc-na-odleglosc
Nadzór sprawuje: Wojewódzki Lekarz Weterynarii w Gdańsku http://www.gdansk.wiw.gov.pl/kontakt-sekretariat
Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 48 godzin
Koszt wysyłki: od 19,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DHL - 21,00 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 20,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 19,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 19,00 zł
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Czyste izolaty białkowe zawarte w PROTI-VET, to wysokiej jakości przyswajalne białko, które idealnie uzupełnia jego brak w diecie pokarmowej pszczół oraz nie zawiera białka sojowego. Do użycia w syropie cukrowym, w cieście miodowo-cukrowym lub w czystej postaci.
Podawanie:
– wiosną – w celu szybkiego doprowadzenia rodziny do doskonałej kondycji (w zależności od możliwości technicznych podać w syropie lub w cieście, lub delikatnie zasypać odsklepione ramki z pokarmem),
– w trakcie sezonu – przy braku pyłku dla stymulacji czerwienia, wydłużenia życia robotnic oraz wzmocnienia układu odpornościowego (profilaktyka żywieniowa w celu wzmocnienia rodziny przed infekcjami bakteryjnymi, wirusowymi, grzybiczymi),
– jesienią – przygotowując rodziny do zimowli podawać w kilku porcjach, aby pszczoły zgromadziły zapasy przeznaczone do spożycia wczesną wiosną, co zapewni oczekiwany rozwój na początku nowego sezonu.
dekstroza farmaceutyczna, wyselekcjonowane białko jaj.
Podstawowy sposób przygotowania syropu lub ciasta z PROTI-VET:
– na 1 litr syropu cukrowego o stężeniu 1:1 lub 3:2 należy wsypać 10 g PROTI-VET (1 łyżka stołowa),
– temperatura syropu od 30°C do 40°C,
– odmierzoną ilość PROTI-VET wcześniej rozprowadzić w czystej, ciepłej wodzie, po czym taki roztwór wlać do ciepłego syropu zachowując powyższą proporcję,
– w przypadku poważnych niedoborów białka w rodzinie pszczelej można ilość PROTI-VET zwiększyć do 20 g / 1 litr syropu (2 łyżki stołowe); wyższe ilości niż zalecone należy skonsultować ze specjalistą chorób owadów użytkowych,
– przygotowując ciasto miodowo-cukrowe należy wymieszać 10-20 g / 1 kg ciasta (1-2 łyżki stołowe).
nie dotyczy.
Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu z dala od dzieci.
500 g – wydajność do 50 litrów syropu lub max. do 50 kg ciasta,
4 kg – wydajność do 400 litrów syropu lub max. do 400 kg ciasta.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.